Wat moet ik doen bij lekkage

Help lekkage! Wat moet ik doen? Het water druppelt van het plafond, de muren lekken en er zitten vochtplekken op mijn muren. Het is belangrijk om snel en efficiënt te schakelen om verdere schade voor te zijn. Dit moet u doen bij een lekkage om dit te voorkomen:

  1. Draai de hoofdkraan dicht
  2. Vang het water tijdelijk op met een emmer
  3. Maak foto’s van de lekkage
  4. Identificeer de bron
  5. Neem contact op met je verzekeraar of tussenpersoon en meld de lekkage
  6. Bel je loodgieter, na dat de bron bekend is.

Stap 1: Draai de hoofdkraan dicht

Het eerste wat je bij een lekkage of bij vochtplekken kan doen is de hoofdkraan dicht draaien. Zeker als de oorzaak van de lekkage niet in beeld is. Dit voorkomt dat het vocht zich niet sneller verspreidt en de schade toeneemt. Door de hoofdkraan dicht te draaien sluit je de waterdoorlaat af.

De hoofdkraan kunt u veelal terugvinden in de meterkast of in de kruipkelder. Bij veel waterschade is het ook slijm o de gastoevoer en elektriciteit uit te schakelen.

Stap 2: Vang het water op

Plaats emmers om druppelend water op te vangen en veeg het water weg. Hierdoor beperk je verdere waterschade binnen uw woning. Verzekeringstechnisch is het belangrijk dat je er alles aan gedaan hebt om waterschade te voorkomen. Doe dit dan ook zorgvuldig.

Stap 3: Maak foto's van de lekkage

Gelukkig worden lekkages en waterschades zo goed als altijd gedekt door uw verzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen is het dan ook slim om foto’s te maken van uw schade. Ook als u een extern bedrijf inschakelt voor een lekkageservice is het goed om de foto’s door te sturen, zodat uw lekkagespecialist direct aan de slag kan.

Stap 4: Identificeer de bron

Is het direct duidelijk wat de bron is van uw lekkage? Mooi! Dan kunt u direct door naar de volgende stap. Maar helaas is de bron van een lekkage vaak niet duidelijk en kan dit meerdere oorzaken hebben. Water zoekt altijd de route met de minste weerstand. Hierdoor kan het zijn dat er water in de keuken druppelt, maar de oorzaak in de badkamer of elders is ontstaan. Controleer zelf dan ook altijd de zichtbare leidingen.

Lekdetectie tip

Neem contact op met een erkende lekdetectiespecialist. Aan de hand van slimme technieken en geavanceerd apparatuur kan de bron van een lekkage exact worden gevonden; zonder hak- en breekwerk. De experts van Tactium staan klaar om u te helpen!

“In veel gevallen is lekdetectie verplicht door de verzekeraar, om de herstelkosten te minimaliseren.”

Stap 5: Bel de verzekeraar

Is de hoofdkraan dicht, de lekkage in beeld en heb je foto’s gemaakt van de schade? Neem dan contact op met jouw verzekering. Bij Tactium Lekdetectie krijgt u altijd een rapport voor de verzekering. Zo kunt u de gemaakte kosten eenvoudiger verhalen en weet de loodgieter direct wat te doen. Zo bespaart u onnodige kosten en tijd.

Stap 6: Bel uw loodgieter

Tot slot is het belangrijk de lekkage daadwerkelijk te repareren. Bel met specialist om de lekkage te repareren. Het lekdetectie rapport helpt de specialist om gericht aan de slag te gaan.

Tactium Lekdetectie

Tactium Lekdetectie is de specialist die écht met u meedenkt! Heeft u lekkage en is het niet zeker waar dit vandaan komt? Onze specialisten staan klaar om u vandaag nog te helpen met een landelijke dekking. Met trots hebben wij een slagingspercentage van 97%! Met de nieuwste technieken en geavanceerd apparatuur zetten wij nooit hak-en breekwerk in.